sâmbătă, 27 iunie 2009

Bârfa este sănătoasă

Cercetători americani de la Universitatea Michigan anunţă faptul că sporovăiala femeilor este sănătoasă. Atunci când femeile bârfesc creşte nivelul progesteronului ducând implicit la scăderea stresului şi anxietăţii.
Discuţiile cu prietenele ne feresc de cancer. Progesteronul este produs de ovare, el pregăteşte ovarul pentru o eventuală sarcină, iar în timpul alăptării activează producţia de lapte matern. Progesteronul ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor, împiedică producerea în exces o estrogenului(asociat cu creşterea riscului de cancer la sân). Un nivel ridicat de progesteron este asociat cu dorinţa femeilor de a relaţiona cu cei din jur şi cu disponibilitatea acestora de a veni în ajutor celorlalte persoane, chiar dacă acest lucru implică riscuri.

Sursa : Supliment Adevărul, Sănătate. Nr 25

3 comentarii:

Anne spunea...

D-aia la tara se strang duminica femeile la poarta..stiu ele ca e de bine ;)

mirolara spunea...

la fel de bine se vor simiti si barfitoarele de oras...ori la poarta, ori la o tigara, ori pe mess...tot barfa se cheama..."fataaaa...da' sa nu zici la nimeni ca ti-am zis, fataaaa"... de cate ori nu se incheie o conversatie cu replica asta?..:))

darry.anna spunea...

Ssss...fetelor!Nu stiti de la mine!;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...