duminică, 21 iunie 2009Goombay Dance Band

„Sun of Jamaica" răsare o dată cu apariţia lui Oliver Bendt şi a formaţiei sale, Goombay Dance Band! La sfârşitul anilor ’70, cântăreţul din Hamburg Oliver Bendt a creat formaţia de succes într-un stil exotic.

Aceasta este o mixtură de puţin Reggae cu acea plăcere nelimitată de a trăi din Caraibe, aducând cu sine o combinaţie muzicală desprinsă din soare, temperament, fantezie şi foc. De-a lungul şederii sale de trei ani pe insula caraibiană St. Lucia, Oliver a remarcat posibilitatea de a aduce filozofia şi stilul de viaţă al localnicilor ca pe un „suvenir" în Europa.

Rezultatul s-a numit Goombay Dance Band. Numele vine de la Goombay, un mic golf caraibian de lângă St. Lucia.

Formaţia a aterizat în Europa cu „Sun of Jamaica", hit-ul anului, ce s-a vândut în 10 milioane de exemplare până astăzi. Au urmat alte hit-uri mari. „Aloha oe", „Seven Tears", „Eldorado" sunt melodii cântate încă şi iubite oriunde în lume. Cu „Seven Tears", Oliver Bendt cucereşte clasamentele britanice în 1982, urcând şi rămânând pe locul 1 timp de 3 săptămâni consecutive. A rămas încoronat atât de mult cum n-o mai făcuse niciun artist german ce cântă în engleză până atunci (a intrat în Cartea Recordurilor).

sursa: the Agent.ro

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...