duminică, 12 iulie 2009

Poveste cu tâlc

Mi-a plăcut mult povestioara

Un magar a cazut intr-o fantana... Intr-o buna zi, magarul unui taran cazu intr-o fantana. Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore intregi, in timp ce taranul cauta sa vada ce e de facut. Pana la urma, taranul hotari ca magarul era oricum batran, iar ca fantana, fiind secata, tot trebuia sa fie acoperita odata si-odata. Astfel a ajuns la concluzia ca nu mai merita osteneala de a-l scoate pe magar din adancul fantanei. Asa ca taranul isi chema vecinii, ca sa-i dea o mana de ajutor. Fiecare dintre ei apuca cate o lopata si incepu sa arunce de zor pamant inauntrul fantanei. Magarul pricepu de indata ce i se pregatea si se puse si mai tare pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, dupa citeva lopeti bune de pamant, magarul se potoli si tacu. Taranul privi in adincul fantanei si ramase uluit de ce a vazut. Cu fiecare lopata de pamant, magarul cel batran facea ceva neasteptat: se scutura de pamant si pasea deasupra lui. In curand, toata lumea vazu cu surprindere, cum magarul, ajuns pana la gura fantanei, sari peste ghizduri si iesi vioi...
Viata va arunca poate si peste tine pamint si tot felul de greutati...
Insa, secretul pentru a iesi din fantana este sa te scuturi de acest pamant si sa-l folosesti pentru a urca un pas mai sus. Fiecare din greutatile noastre este o ocazie pentru un pas inainte. Putem iesi din adancurile cele mai profunde, daca nu ne dam batuti.
Foloseste greutatile pe care ti le arunca peste tine, ca sa mergi inainte.

Aminteste-ti de cele 5 reguli pentru a fi fericit:
Curata-ti inima de ura, frica, egoism;
Scuteste-ti mintea de preocupari inutile;
Simplifica-ti viata si fa-o mai frumoasa;
Daruieste mai mult si asteapta mai putin;
Iubeste mai mult si ... scutura-te de pamant, pentru ca in viata asta, tu trebuie sa fii solutia, nu problema

2 comentarii:

Anne spunea...

Superba povestioara Darry. Ar fi perfect daca am putea face asa, sa pasim peste greutati pentru a ajunge la "fericire". Insa uneori, cand tot primesti lovituri, si tot primesti, cedezi..suntem oameni doar. Daca nu ai o fire puternica, e greu sa razbati.

darry.anna spunea...

Ai dreptate Anne.Ma gandeam ca ar trebui sa fiu si eu uneori ,,magar batran,,ca sa pot razbi.De multe ori mi s-a intamplat sa renunt dupa prima lopata de pamant primita.:)Cel mai greu este sa ti cladesti propria fericire,dar mai ales sa-ti poti pastra starea de fericire.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...