luni, 12 aprilie 2010

Cafeaua de dimineaţă

...merge întotdeauna cu o bârfă bună, îndulceşte aroma. Personajele sunt din categoria numită: GAIŢE dar ca să nu se simtă anonime vor căpăta câte un nume: Nuşa personaj care vorbeşte continuu şi se crede cea mai importantă, Angela femeia care trece drept virtuoasă dar cu limba veninoasă şi a cărei unică plăcere este să facă glume pe seama tuturor şi de aici nu putea să lipsească Clementina drăguţă în felul ei dar mereu în companii nepotrivite.

În biroul mare şi luminos cele trei îşi beau cafeaua mândre că sunt primele la semnat condica.
Cafeaua este bineînţeles de împrumut: am luat două linguriţe de la tanti Cleo . Ele sunt femei cu obligaţii, casă, rate, copii n-au de unde 0,50 bani pentru un pliculeţ de ness sau 3 în 1.
Sunt rea! Dar am observat acelaşi împrumut câteva zile la rând.

...Aţi auzit fetelor Sofia iar a greşit proiectul. Păi, ea nu ascultă niciodată de nimeni. Ce-i pasă n-are obligaţii ca noi, casă, rate, copii îşi permite_ zise privind în cană Nuşa.
Tot noi suntem cele mai bune şi mai expeditive la rezolvarea proiectelor completă Angela. N-ai văzut-o pe Florina de câte ori citeşte dosarul înainte de a se apuca de treabă. Eu n-am timp să stau să citesc eu acţionez direct. Eu fac trei dosare până începe ea unul.
Florina este una dintre colegele mai vechi recunoscută pentru eficienţa cu care rezolvă şi descâlceşte problemele mai complicate. Stă la birou până rezolvă un dosar, nu fumează şi nici nu iese la o pauză de bârfă cu celelalte şi astea le face să fie pornite împotriva ei; ba mai scapă câte o răutate şi lui tanti Cleo. Tanti Cleo este şefa de birou, cândva imparţială cu subalternii de ceva vreme a început să plece urechea la bârfe şi să judece faptele celor ce mai greşesc prin prisma celor povestite de alţii.

Discuţia aprinsă este întreruptă de telefonul Nuşei. Are o sonerie de se aude pe o rază de 200metri distanţă. Este abia primul telefon pe ziua în cauză, pentru că sună şi primeşte telefoane de cel puţin 10-15 ori pe zi. Pentru ea telefonul este o prelungire a mâinii, i-am sugerat cândva să-şi implanteze un celular în loc de creier că şi aşa nu gândeşte prea mult. Importantă nevoie mare, Nuşa nu-şi poate începe ziua dacă nu trece prin biroul lui Cleo să dea raportul de dimineaţă.
Am devenit mai îngăduitoare cu ea, chiar n-aveam ce să mai cer şi eu. Avea destule pe cap: casă, copii, rate.
În mica gaşcă de gaiţe nu eşti considerat a fi în rândul lumii dacă nu ai măcar o rată la bancă pentru LCD sau cine ştie ce bucată de gresie pusă în nu ştiu ce balcon. Sunt mereu la întrecere care cine şi-a mai cumpărat.
Angela mă abordează direct cu un
_ Neaaţa lung şi o grimasă care pentru ea reprezenta chipurile un zâmbet. Sunt cam obosită de dimineaţă, o indigestie m-a chinuit peste noapte şi cearcănele coboară până spre gură. Abia aşteaptă să-i dau o replică, dar nu am cuvintele la mine răspund doar:
_Bună dimineaţa! şi îmi văd de treaba mea.
Dezamăgită de scurtimea dialogului, Angela se întoarce către gaşca ei spunând:
Măi, dar chef de muncă are şi Dary în dimineaţa asta! chipurile plină de compasiune pentru figura mea amărâtă.
Este doar începutul unui lung şir de complimentări şi de intrat în vorbă căruia trebuia să-i fac faţă într-o zi.
Asta nu pot să pricep: de ce nu eşti lăsat în pace atunci când nu ai chef de vorbit aiureli sau nu te simţi bine. Dar intrarea brutală în infimul spaţiu de care te bucuri într-o colectivitate e un joc al plăcerii altora. Altora a căror singură plăcere şi mai ales satisfacţie este să-ţi arate ţie morocănosul că de fapt tu ai o problemă : Nu ştii de glumă! Sau eşti un inadaptat.
Mulţumesc! Ştiu cum sunt. Voi ştiaţi că sunteţi GAIŢE? Vorbiţi mult şi fără folos!......

4 comentarii:

adriana spunea...

o zi grea?

darry.anna spunea...

Numai una? :-))

adriana spunea...

banuiam eu...trec toate...rabdare sa avem

adriana spunea...

neata! sper sa ai o zi buna si fara barfe!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...