vineri, 14 mai 2010

Povestioare

Manipulare

George a fost un băieţel firav şi cam bolnăvicios. A fost şi a rămas singurul copil al familiei Ionescu. Ca orice alt copil şi George şi-a mai dorit un frăţior sau o surioară. Numai că mama sa a avut grijă să-l convingă că ar fi în detrimentul lui.
_George, asta ar însemna să fii nevoit să-ţi împarţi jucăriile cu fratele sau sora ta. Apoi, cel mic ar primi mai multă atenţie şi dragoste din partea noastră şi a bunicilor pentru că este mai mic. N-ar fi în avantajul tău să împarţi cu cineva.
Anii au trecut , George are acum 13 ani. În fiecare zi când vine de la şcoală o sună pe mama. Uneori, ca orice copil, mai greşeşte şi ia o notă mai mică.
_Asta înseamnă că nu-ţi mai iese media 10, conchide mama, tăios şi rece. Fii atent! azi ai cursuri de dans şi ora de literatură.
Totul este programat şi supravegheat cu cea mai mare stricteţe pentru ca acest copil să devină ceea ce îşi doreşte mama. Să fie un copil perfect şi să n-o facă de râs în societate.
Ea susţine că este iubire. Eu cred că este egoism monstruos. Nu-i pasă decât de ea şi de sentimentele ei.

Criza

Manole se plânge că e costisitor să ai doi copii. Cheltuielile sunt mari:
_ Copiii îţi cer şi tu n-ai de unde să le dai.
Păi, îmi vine să-l întreb:
_Ştiai că ai cheltuieli mai mari şi totuşi ai contractat un nou credit, pentru maşină.
Tu când vrei maşină împrumuţi bani pentru maşină. Costă. Plăteşti şi rata şi întreţinerea maşinii.
Şi vremurile sunt tulburi, lefurile se micşorează.
Sunt şi eu rătăcioasă, dar tac şi-l las mai departe să se pună la curent cu noutăţile din Can-Can. Lectura preferată la cafea.

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...