joi, 3 octombrie 2013

Aşteptări

Mi-am reamintit zilele trecute de aşteptările pe care le-am avut în decursul timpului de la oameni care au trecut prin viaţa mea. Am constatat că nici unul din aceşti oameni  nu a fost aşa cum mă aşteptam eu să fie.
Oamenii şi-au văzut de ale lor în timp ce eu mă amăgeam că sunt importantă pentru ei. aşteptam să fiu apreciată pentru acest lucru. Am stat şi am aşteptat să fiu aleasă şi apreciată pentru ceea ce credeam că sunt. Aşteptam ca aprecierea din exterior să compenseze slăbiciunea şi frica de acţiune. Când de fapt acţiunea este tocmai pe dos. Din interior porneşte totul. Cu cât eşti mai conştient de tine şi de forţa ta cu atât emani mai multă forţă şi energie. Atunci când te simţi slab şi nesigur acelaşi lucru îl transmiti şi în exterior.
Bine, şi atunci ce m-a făcut să am aşteptări şi să mai fiu şi dezamăgită? Un lux cam mare.
Cred că genul acest de aşteptare este un fel de abţibild pe care l-am tot lipit peste cei de la care aveam aşteptări. mi-am spus că dacă o să aplic o să mi se îndeplinească aşteptarea şi o să fie perfect. Nu, nu e nici măcar bine. Stai şi aştepţi să primeşti. nu crezi că ceri cam mult? Începi să dăruieşti chiar de azi. Crede şi ai să vezi schimbarea. Dintr-o persoană statică aşa cu presupune aşteptarea devii una activă şi mai fericită. În primul rând că te eliberi de o aşteptare inutilă şi consumatoare de energie presărată cu tot felul de întrebări inutile. În al doilea rând devii activ, acţionezi în favoarea ta. faci o acţiune  pentru aşa doreşti tu. Nu mai ai pe cine să dai vina. 

3 comentarii:

Mariana spunea...

Mă regăsesc în ce-ai scris...Singurele aşteptări trebuie să fie de la noi, e o disciplină benefică.
Să ai o toamnă frumoasă!

darry.anna spunea...

Multumesc frumos!
O toamna minunata iti doresc si eu!
:)

Salata Prieteniei spunea...

A fost o vreme cand si eu asteptam, pana cand m-am hotarat sa nu mai astept nimic de la altii si sa astept mai mult de la mine casa ma schimb.

Daca te consoleaza cu ceva, sa stii ca eu te apreciez sima bucur ca de cativa ani blogul face distanta mai mica intre noi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...