luni, 30 iunie 2014

Nu aruncaţi istoria la gunoi, aduceţi-o la muzeu!


La Botoşani se va înfiinţa primul muzeu din ţară care să ofere o imagine a vieţii cotidiene din societatea românească între 1945-1989.

Muzeul Vieţii Cotidiene în Comunism (MuViCC) este un proiect iniţiat şi dezvoltat de Asociaţia CulturEst, în parteneriat cu Primăria Municipiului Botoşani, Muzeul Literaturii Române din Iaşi, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Botoşani şi Asociaţia B-Right Media Botoşani. 

Sub sloganul “Nu aruncaţi istoria la gunoi, aduceţi-o la muzeu”, Asociaţia CulturEst strânge obiecte şi documente de dinainte de 1989, oferite în regim de donaţie, în vederea constituirii MuViCC, care va funcţiona într-un spaţiu din vechea clădire a CET-ului.


Campania se desfăşoară în perioada 6 iunie – 31 august, prin amplasarea a două corturi, unul pe Pietonalul Unirii nr. 10, iar celălalt pe Calea Nationala nr. 101 (Piaţa Mare), dar şi prin disponibilitatea reprezentanţilor  asociaţiei de se deplasa la domiciliul celor dispuşi să contribuie la realizarea acestui proiect important pentru comunitate. Botoşănenii ce doresc să doneze obiecte sau documente, pot veni direct la corturi, pot trimite un e-mail la adresa  muviccbotosani@gmail.com sau pot apela la tel 0755 877 398.

Până la finalizarea renovării clădirii ce va adăposti Muzeul Vieții Cotidiene în Comunism, obiectele obţinute în urma acestei campanii vor fi expuse în cadrul unor expoziții temporare, deschise publicului.

Accesând pagina de Facebook a Muzeului https://www.facebook.com/MuViCC aflaţi ultimele noutăţi din campanie.

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...