luni, 23 noiembrie 2015

,,Ca la proşti,,

sau despre cum funcţionează legile lui Murphy, aplicaţie practică.
Trimit săptămâna trecută nişte bani într-un cont.Am nimerit într-o zi in care mă grăbeam şi tocmai atunci m-am aşezat la ghişeul cu un singur client care a stat mai mult decât doi la celălalt ghişeu. Ajung în final, completez şi din grabă semnez unde nu trebuie, mai scriu odată formularul. 
Peste două zile merg să pun un colet la poştă, coletul are legătură cu chitanţa care este în interior ca dovadă. Cum calculez iar ajung la limită de timp, stau la rând şi cînd ajung domnul îmi spune:
_A!. de ce n-aţi spus că aveţi colet, vă dădeam un mandat să completaţi.
Mă retrag să completez mandatul la masă. Revin şi domnul mă ia peste rând, fix în faţa unei tinere. ca să nu se supere ia şi plicul ei, întrebând-o
_Dumneavoastră cum vreţi să trimiteţi plicul?
A!... tânăra a încercat să spună ceva în engleză. 
La un pas de ea, n-am înţeles nimic, domnul de la ghişeu nici atât, colegul lui din spate a dat din umeri...a rămas în aşteptare.
Eu aveam limba innodată, în acel moment nu mi-a trecut nici un cuvânt prin cap, mi-a fost doar ruşine că am intrat în faţă.
După câteva minute de aşteptare, neprimind nici un răspuns tânara a plecat.
......
Astăzi sunt anunţată ca respectivul cont în care facusem viramentul este închis. Tocmai în momentul în care mă îndreptam spre casă, dornică de un somn bun. Poşta e în direcţie opusă casei mele trebuie să iau Maxi, intorc capul, maşina tocmai pleaca din staţie.
Ajung poştă, iarăşi un rând, mă aşez dar prevăzătoare iau şi mandat să completez. Mă intorc la rând bucuroasă de reuşită şi pun mandatul pe ghişeul unde trona impunător un ghivechi. Închei fermoarul genţii iau mandatul. Stupoare! În acel moment mi s-a dus toată bruma de bună dispoziţie şi am început să vorbesc de una singură. În mijlocul mandatului o pată imensă de apă. ,,ca la proşti,, mi-am zis furioasă, convinsă că trebuia să rescriu.
_ Cum sa-l trimit aşa?unde l-aţi pus s-a uitat doamna la mine.
Chiar aşa, unde să-l usuce pe calorifer sau cu uscătorul de păr, sau atârnat pe undeva.

În altă ordine de idei: comisionul la bancă a fost 6 lei, la poştă 5lei. Şi uite aşa descoperi unul din motivele pentru care nu-ţi ajunge salariul:)


Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...