miercuri, 14 decembrie 2016

Să ştergem praful

...adică să mai scriu şi eu ceva pe aici.
Azi am zi liberă şi am avut aşa un chef să ascult colinde şi să beau o cafeluţă în linişte.
Pun apa la fiert, pentru că tot la ibric îmi place cel mai mult cafeaua, şi mă uit în cutie. Pauză. Dar stai că am cafeaua de la vara mea de departe. Un gând bun pentru ei.


Da. Şi tot Ştefan Hruşcă ascult. Şi ce dacă e plecat şi vine să facă bani la Crăciun cum spun gurile rele. Mie colindele lui îmi plac cel mai mult, îmi dau starea  de linişte de care am nevoie. În tot tumultul şi agitaţia sărbătorilor, pardon agitaţia premergătoare. Pentru că Sărbătorile de Iarnă prin definiţie n-ar trebui să fie asociate cu zgomot şi agitaţie şi consum.
De mult timp îmi doresc să-mi petrec această perioadă din an departe de agitaţie şi consum. Doar că momentan dorinţa mea nu se materializează. Lucrez într-un domeniu unde e nevoie să fiu prezentă şi de sărbători, m-am obişnuit cu ideea. Şi apoi degeaba mă izolez pentru un timp pentru că apoi iar mă întorc. mai simplu şi eficient este să cultiv liniştea interioară. Exerciţiu benefic pentru tot restul anului. Am nevoie doar de puţină repetiţie zilnică.
Nu ştiu cine mă mai citeşte pe cine mai intereseză ce scriu. Ma străduiesc să reduc orelor de internet şi implicit blog sau facebook. Am descoperit din proprie experienţă cât de nociv este statul îndelungat în faţa calculatorului sau cu telefonul în mână. E aşa de uşor să te încremeneşti într-o poziţie cu falsa iluzie că te deconectezi când de fapt încremeneşti în adevăratul sens al cuvântului. Stagnezi în timp ce viaţa trece pe lîngă tine. Uiţi să respiri, uiţi să mănânci, uiţi de tine.

3 comentarii:

cristina spunea...

Eu te citesc si ma intereseaza ce scrii.

darry.anna spunea...

Multumesc frumos, Cristina! Esti o draguta! :)

adriana spunea...

La multi ani!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...